Fiskefrikadeller med løgkompot

Du skal bruge:

4 personer

Fiskefrikadeller:
300-400 g mørksejfileter 
1 æg
3 spsk hvedemel
1 dl letmælk
2 spsk rapsolie
salt og peber

Løgkompot:
3 store løg
2 tsk rapsolie
3 spsk sukker
½ dl eddike
¼ tsk
¾ dl fiskesennep
1½ dl fromage frais

Tilbehør:
rugbrød

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

  • Skær mørksejen i tern, og kom den i en foodprocessor sammen med æg, mel, mælk, 1 tsk salt og lidt peber.
  • Blend det hele til en ensartet fars.
  • Varm olien op på en slip let-pande, form 12 fiskefrikadeller af farsen, og steg dem 5 minutter på hver side.

 

Løgkompot:

  • Skær løgene i tynde både, og svits dem i olien ved middelhøj varme i 4 minutter under omrøring. 
  • Tilsæt sukker, eddike, ½ dl vand og salt, og lad løgene koge uden låg i 10 minutter. 
  • Sluk for blusset, og lad løgene køle lidt af.
  • Rør fiskesennep og fromage frais sammen med løgene.

 

Servér fiskefrikadellerne med løgkompot og rugbrød.

 

Tip: Du kan også bruge hakket frossent fiskekød eller færdig fars til fiskefrikadellerne.

 

Anden egnet fisk:
torsk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28