1 person
2 skiver groft rugbrød smør eller plantemagarine 2 fiskefrikadeller 2 blade salat efter smag (på billedet: rødsalat) et par skiver gul peber remoulade karse
Sådan gør du
Smør brødet.
Fordel salat, fiskefrikadeller og gul peber på brødet, og slut af med remoulade og karse.
Læg evt. et ekstra stykke groft rugbrød på toppen som låg!
Anden egnet fisk: Laksepaté, røget ørred eller torskerogn.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...