Fiskefrikadelle med løgkompot

Du skal bruge:

100 personer

8 kg mørksejfileter, tern
4 dl helæg
100 g hvedemel
2 l letmælk
salt og peber
rapsolie til stegning

Løgkompot:
5 kg løg, skiver
1,5 dl olie
600 g sukker
0,75 l eddike
0,75 l vand
salt
1,25 l fiskesennep
2 l fromage frais el. græsk yoghurt 

Tilbehør:
rugbrød

Sådan gør du

  • Kør mørksejen i en foodprocessor sammen med æg, mel, mælk, salt og peber.
  • Form farsen til fiskefrikadeller, brun dem kortvarigt, og "steg" dem færdige i ovnen ved 170 grader i 10-15 min.  
  • Svits løgene i olie ved middelhøj varme i 4 min.
  • Tilsæt sukker, eddike, vand og salt, og lad det koge under låg i 10 min.
  • Rør fiskesennep og fromage frais eller græsk yoghurt sammen med løgene.

Servér fiskefrikadellerne med løgkompot og rugbrød.

Tip
Fisken kan også hakkes på kødhakkeren. Alternativt kan der anvendes færdig fars til fiskefrikadellerne. 

Anden egnet fisk:
Torsk, kuller eller kulmule

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28