Fiskedeller med tomattjums

Du skal bruge:

4 personer

Kartofler:
900 g nye danske kartofler
1 tsk groft salt

Fiskedeller:
400 g torsk, filet
200 g laks, filet
125 g havregryn
1 skalotteløg, hakket fint
3 æg, mellemstørrelse
1 stor rød peberfrugt, hakket fint
chili efter smag
1 tsk groft salt
peber
1 spsk rapsolie til stegning

Tomattjums:
10 blommetomater, halveret
1 fed hvidløg, hakket fint
1 skalotteløg, hakket groft
1 tsk ingefær, skåret i småbitte tern
1 spsk akaciehonning

Avocadodip:
1 stor avocado
3 spsk skyr
1 tsk sennep
lidt dild
saft af 1 lime
½ tsk groft salt
peber

Sådan gør du

Kartofler:

  • Kog kartoflerne i vand tilsat 1 tsk groft salt i ca. 17 minutter.
  • Stik i dem med en kniv – når de slipper kniven, er de kogte.

 

Fiskedeller:

  • Skær fisken ud i tern på 2 x 2 cm, og kom dem i en blender.
  • Blend, til farsen er ved at sætte sig.
  • Kom farsen over i en skål, og tilsæt havregryn, hakkede løg og æg.
  • Tilsæt peberfrugt og chili, og smag til med op til 1 tsk groft salt og peber.
  • Sæt en god pande over med 1 spsk rapsolie på.
  • Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side alt efter størrelse.

 

Tomattjums:

  • Vend tomat, hvidløg og løg sammen i en skål.
  • Bland ingefær og honning i, og lad det trække i 10 minutter.

 

Avocadodip:

  • Blend alle ingredienser til en mos, og smag til med lime, ½ tsk groft salt og peber.

 

Kom dellerne på et fad og tomattjums, avocadodip og kartofler i skåle – så er der serveret, bum.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28