Fiskeburger med sesamstegt mørksej og tatarsause

Du skal bruge:

10 personer

1,2 kg mørksejfilet uden skind

5 spsk sesamfrø
1 agurk
1 icebergsalat
2 rødløg
10 burgerboller

Tatarsauce:

1 bundt forårsløg
250 g syltede drueagurker
5 spsk kapers
1 bundt dild
5 spsk mayonnaise
2,5 dl skyr
Kartoffelchips fx. salt/vinegar
Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit forårsløg fint, hak drueagurker, kapers og dild groft, vend det hele sammen med mayonnaise og skyr og smag til med salt og peber.

  • Skær agurken og salaten, og snit rødløget fint.

  • Skær fisken i 10 stykker, krydr godt med salt og peber og vend stykkerne i sesam.

  • Steg fisken i olie i ca.1 minut på hver side.

  • Lun/grill burgerbollerne, smør dem med tartarsauce og byg en burger med fisk og grønt. Servér med kartoffelchips.

          Anden egnet fisk: Kulmule, kuller

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28