Du skal bruge:
50 personer
Fisk mm.:
4 kg lyssej, uden skind og ben, delt i passende stykker
4 kg bagekartofler, skrællede, både
2 kg gulerødder, skrællede, stave
2 kg persillerødder, skrællede, stave
raps- el. olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
200 g grahamsmel
200 g durummel
Tartarsovs:
½ dl pasteuriserede æggeblommer
2 tsk lagereddike
2,5 g havsalt
0,4 l koldpresset rapsolie
1 tsk dijonsennep
½ fed hvidløg
en knivspids peber
5 æg, hårdkogte, pillede, hakkede
320 g løg, finthakket
320 g kapers, grofthakket
4 dl drænet yoghurt 2 %
purløg el. persille, finthakket
havsalt
friskkværnet peber
Tilbehør:
evt. råkost
Sådan gør du
Fisk mm.:
- Vend kartofler og rødder med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 170 grader (lav fugtighed) i 25-30 minutter.
- Vend fiskestykkerne i en blanding af grahams- og durummel, og steg dem gyldne i olie på en kipsteger.
- Drys med salt og peber, og bag stykkerne færdige i ovnen ved 70 grader i ca. 5 minutter.
Tatarsovs:
- Pisk æggeblommer, eddike og salt helt stift.
- Tilsæt herefter olien i en tynd stråle, til mayonnaisen bliver tyk.
- Smag til med dijonsennep, presset hvidløg, salt og peber.
- Rør herefter resten af ingredienserne i, og smag til med salt og peber.
Servér fisk og grøntsager med hjemmerørt tatarsovs og evt. råkost.
Tak til teamet på Vestas for lån af opskriften.
Foto: Søren Gammelmark.