Fish ´n´ chips

Du skal bruge:

50 personer

Fisk mm.:

4 kg lyssej, uden skind og ben, delt i passende stykker
4 kg bagekartofler, skrællede, både
2 kg gulerødder, skrællede, stave
2 kg persillerødder, skrællede, stave
raps- el. olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
200 g grahamsmel
200 g durummel

Tartarsovs:
½ dl pasteuriserede æggeblommer
2 tsk lagereddike
2,5 g havsalt
0,4 l koldpresset rapsolie
1 tsk dijonsennep
½ fed hvidløg
en knivspids peber
5 æg, hårdkogte, pillede, hakkede
320 g løg, finthakket
320 g kapers, grofthakket
4 dl drænet yoghurt 2 %
purløg el. persille, finthakket
havsalt
friskkværnet peber

Tilbehør:
evt. råkost

Sådan gør du

Fisk mm.:

  • Vend kartofler og rødder med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 170 grader (lav fugtighed) i 25-30 minutter.
  • Vend fiskestykkerne i en blanding af grahams- og durummel, og steg dem gyldne i olie på en kipsteger.
  • Drys med salt og peber, og bag stykkerne færdige i ovnen ved 70 grader i ca. 5 minutter.

Tatarsovs:

  • Pisk æggeblommer, eddike og salt helt stift.
  • Tilsæt herefter olien i en tynd stråle, til mayonnaisen bliver tyk.
  • Smag til med dijonsennep, presset hvidløg, salt og peber.
  • Rør herefter resten af ingredienserne i, og smag til med salt og peber.

 

Servér fisk og grøntsager med hjemmerørt tatarsovs og evt. råkost.


Tak til teamet på Vestas for lån af opskriften.
Foto: Søren Gammelmark.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Lyssej (Lubbe)

Lubben minder meget om sej og torsk og kaldes også lyssej. Den kan kendes på den mørke sidelinie, der slår en bugt over brystfinnen. Derudover er lubben mere plump i kroppen end sejen. Den har en stor mund med kraftigt underbid og ingen skægtråd. Den har tre rygfinner og to bugfinner. Ryggen af fisken er brunlig eller blågrøn og siderne lysere. Gattet ligger under forreste del af første rygfinne. Lubben kan blive op til 130 cm lang, men er normalt ca. 50-60 cm.

Levested:

Lubben lever nær bunden, ved kyster og indtil 200 meters dybde - ofte nær...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28