Festlig appelsinsild med kapers og estragon

Du skal bruge:

4 personer

1 glas marineret MSC-mærket sild
3 appelsiner
1 glas kapers
2 kviste frisk estragon
Friskkværnet peber 

Sådan gør du

Forberedelsestid: 10 min

Tag silden op af marinaden, skær fileterne i passende stykker og læg dem i en skål med en kvist estragon. 

Pres juice af 1 appelsin over silden og stil på køl et par timer. 

Riv skallen og skær fine appelsin-fileter af de resterende appelsiner. 

Ved servering, anret silden med appelsinfileter. Umiddelbart inden serveringen fordeles den revne appelsinskal over silden. 

Drys med estragonblade, grofthakkede kapers og friskkværnet peber. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28