En hyldest til Limfjorden

Du skal bruge:

5 personer

2 kg blåmuslinger fra Limfjorden

150 g skalotteløg

125 g tørsaltet bacon fra Mors

1 dl limfjordsporter

75 g creme fraiche 38 %

10 g løvstikke

10 g purløg

Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater

Sådan gør du

Dampede muslinger med bacon fra Mors og Limfjordporter

Skyl og skrub muslingerne. De dårlige kasseres (de er dårlige, hvis de ikke er lukkede eller ikke lukker sig, når de bliver banket imod bordet.)

Pil skalotteløgene og skær dem i ringe. Skær sværen af baconen, og skær baconen i tern. Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg og bacon i gryden og sauter det grundigt af. Tilsæt muslinger og limfjordsporter til gryden. Læg et låg på gryden og lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller indtil de har åbnet sig. Tag muslingerne op af gryden, tilsæt creme fraiche til muslingefonden og kog den lidt ind.

Hak løvstikke groft. Snit purløg fint. Tilsæt muslingerne, løvstikke og purløg til gryden og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber.

 

Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28