Fold rødspættefileterne sammen ned langs midten med skindsiden indad. Damp løgene klare i smør i en sauterpande og læg fileterne på løgene.
Hæld hvidvin og vand ved. Drys salt over og lad fisken dampe under låg i ca. 5 min.
Tag fileterne op og hold dem varme. Imens koger du den resterende fiskesuppe ind ved stærk varme uden låg til der er ca. 1/2 dl. tilbage. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind til den er jævn.
Tilsæt krydderurter og smag saucen til med salt og lidt citronsaft.
Hæld saucen over fiskefileterne og server med godt brød.
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...