Dampet rødspætte med løg, figner og squash

Du skal bruge:

2 personer
½ kg. nye kartofler
3 spsk. god rapsolie
2 bundter persille
2 rødløg
10-15 små tørrede figner
½ squash
10 cherrytomater
10 store ærtebælge
½ frisk chili
1 citron
2 rødspætter
½ dl. tør hvidvin
en kvart liter madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Skær kartofler i både og bland dem med en marinade af olie og grofthakket persille (et bundt).
  • Hæld kartoflerne over i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  • Hak Løg, figner og squash i grove stykker.
  • Skær cherrytomaterne i halve.
  • Tag ærterne fra bælgene og læg dem i en skål for sig.
  • Hak ½ chili og ½ bundt persille fint.
  • Riv skrællen fra citronen.
  • Lad chili, persille og reven citronskal simre i olie på en sauterpande ved svag varme.
  • Hak resten af persillen groft, og fordel den ind i lommer i rødspætten.
  • Læg fisken i et ovnfast fad med den mørke overside opad. Hæld lidt tør hvidvin i fadet, til det lige dækker bunden.
  • Den simrede blanding af citronskal, chili og persille fordeles ud over fiskene.
  • Sæt fadet i ovnen med kartoflerne de sidste 20 minutter.
  • Blandingen af hakket løg, figner og squash hældes i sauterpanden og steges gyldne ved middelvarme under let omrøring.
  • Når der er 10 minutter til spisetid hældes fløden over, og der røres let. Låg på.
  • Efter 5 minutter tilsættes friske ærter og cherrytomater. Låg på igen, og så er der serveret om 5 minutter.

    Opskriften er udarbejdet af Martin Ritter, Brede fisk, Kgs. Lyngby.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28