Dampet hvid fisk med broccolini og beurre blanc på citron

Du skal bruge:

4 personer

4 stykker fisk 

20 broccolini 

1/2 citron 

2 spsk. vand  

200 g. smør 

Sådan gør du

  • I en gryde kommer du broccolini, fisk og lidt salt og 1 cm. vand under låg. Dampes i 3-4 min. afhængigt af størrelsen på fiskestykkerne. 
  • I en anden gryde koger du citronsaft og vand ind til ca. 2 spsk. Kom 5-6 smørtern i ad gangen, mens du pisker. Det skal smelte og skælve, inden du tilsætter lidt mere smør. 
  • Når al smørret er i, smager du til med salt og peber. 
  • Anret broccolini i bunden. Fisken ovenpå med saucen som det sidste…

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Jesper Vollmer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kuller

Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.

Levested:

Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.

Føde:

Kulleren lever mest af bunddyr som...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28