Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin

Du skal bruge:

4 personer

500 g rødspættefileter
600 g gulerødder
saft af 2 friske appelsiner
250 g cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber

Tilbehør:
pasta

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  • Kog gulerødderne i en gryde med appelsinsaften i 5 minutter.
  • Tilsæt cherrytomater, skru ned for blusset, og lad grøntsagerne simre endnu 2 minutter.
  • Tilsæt grofthakket basilikum, og smag til med salt og peber.
  • Læg to rødspættefileter oven på hinanden, og rul dem sammen.
  • Drys med salt og peber, og læg rødspætterne i en gryde.
  • Hæld 2 dl vand i gryden, og lad fisken småkoge 10 minutter under låg.

 

Servér rødspætterne med appelsingulerødderne og kogt pasta.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28