Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspætter
6 kg gulerødder, grove stykker
2,5 l frisk appelsinsaft el. appelsinjuice
4 kg cherrytomater
1-2 store bdt. frisk basilikum, grofthakket

Tilbehør:
kogt pasta, gerne fuldkornspasta

Sådan gør du

  • Kog gulerødderne med appelsinsaften i 5 minutter.
  • Tilsæt cherrytomater, skru ned for blusset, og lad grøntsagerne 
    simre endnu 2 minutter.
  • Tilsæt basilikum, og smag til med salt og peber.
  • Rul rødspættefileterne sammen.
  • Drys med salt og peber, læg dem i gastrobakker, og damp dem i ca. 10 minutter i ovnen.
  • Hæld væden fra. 


Servér rødspætterne med appelsingulerødderne og kogt pasta.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28