Dampede muslinger

Du skal bruge:

4 personer
Ca. 800 g. friske muslinger pr. person.
Væde (vand, hvidvin, øl eller flåede tomater)
Salt
Safran
Krydderurter

Sådan gør du

  • Hæld 2-3 cm væde i bunden af en gryde. Tilsæt lidt salt og safran.
  • Når vandet koger, hæld muslingerne i, læg låg på og damp i 5-8 minutter. Ryst gryden et par gange.
  • Tag muslingerne op af gryden. De muslinger, der ikke har åbnet sig helt, kasseres.
  • Sigt saften gennem en fintmasket sigte. Drys med hakkede krydderurter og servér med det samme.

Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28