Dampede muslinger med persillefløde og croutoner

Du skal bruge:

4 personer

1,5 kg muslinger
4 skalotteløg
1 æble
2 spsk olivenolie
1 bundt kruspersille
1 dl hvidvin
2-3 dl fløde 38%
Salt og peber
Hvidløgscroutoner
4 skiver toastbrød
50 g smør
2 fed hvidløg
4 kviste persille

Sådan gør du

  • Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
  • Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  • Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
  • Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
  • Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
  • Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.

Servér med hvidløgscroutoner

Tip: I stedet for vin kan du bruge øl

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28