Dampede muslinger i hvedeøl

Du skal bruge:

4 personer


1½ kg friske muslinger
2 løg
2 fed hvidløg
20 g smør
et par kviste timian
2½ dl hvedeøl
1 dl æblemost
1 dl piskefløde 38%
300 g nye små gulerødder, gerne med top
1 stort æble
½ bdt. dild
salt og peber

Tilbehør:
godt brød el. små nye kartofler

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  • Sæt en stor gryde over med smørret, og steg løg og hvidløg ved lav varme, til de bliver glasklare. 
  • Tilsæt muslingerne, og rør godt rundt.
  • Tilsæt timiankviste, øl og æblemost.
  • Læg så låg på, bring i kog, og lad det dampe i ca. 5 minutter.
  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen.
  • Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og lad gryden med muslingerne stå med låg på.
  • Kog muslingebouillonen op med fløden, og lad det simre i 4-5 minutter under låg.
  • Skrap de nye små gulerødder grundigt, men lad lidt af den grønne top blive på.
  • Flæk evt. de største gulerødder på langs.
  • Skær æblet i små både.
  • Kom gulerødderne i gryden med muslingebouillonen, og rør rundt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bring i kog, og lad det koge i 3-4 minutter.
  • Vend æbler og hakket dild i, og hæld bouillonen over de dampede muslinger.

 

Servér med godt brød eller små, nye kartofler til.

 

Tak til Vilsund Blue for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28