Bygotto med blåmusling

Du skal bruge:

4 personer

1½ kg blåmuslinger
6 dl perlebyg
4 gulerødder i små tern
1 finthakket løg
2 spsk rapsolie
½ l varm fiske- el. grøntsagsbouillon
2 fed hakket hvidløg
1 dl æblemost el. -juice
2 spsk mascarpone el. creme fraiche 38%
1 håndfuld grofthakket, bredbladet persille

Sådan gør du

Bygotto:

  • Kog perlebyggen i 15 minutter i usaltet vand, og hæld vandet fra.

  • Sautér gulerødder og halvdelen af løget i en gryde i 1 spsk olie, og tilsæt herefter perlebyggen, og vend rundt.

  • Tilsæt fiskebouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt, indtil bouillonen er fordampet efter ca. 20 minutter.

 

Fisk:

  • Skyl muslingerne i koldt vand. Kassér muslinger med ituslået skal.

  • Sautér resten af løget med hvidløget i en gryde med 1 spsk olie i ca. 1 minut. Tilsæt herefter muslinger og æblemost, og damp i 5 minutter under låg.

  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

  • Hæld væsken fra muslingerne op i bygottoen, og læg igen låg på gryden.

  • Rør til sidst mascarpone og persille i bygottoen, smag til med salt og peber, og tilsæt de dampede muslinger.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28