Bruschetta med gravad laks og hjemmelavet rævesauce

Du skal bruge:

4 personer
  • 300 g gravad laks
  • 12 skiver daggammelt brød
  • Smør/olie til stegning
  • 24 tynde grønne asparges
  • Dild
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. creme fraiche 18%
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. tørret dild
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist brødskiverne på panden i smør og/eller olie. Krydr med salt og peber.

  • Knæk de øverste 5-8 cm af de fine asparges, mens resten gemmes til salat, wokret eller lignende. Aspargestoppene overhældes med kogende vand og lidt salt. De ligger i vandet et par minutter, hvorefter de afkøles.

  • Rævesaucen røres sammen af olivenolie, brun farin, creme fraiche, sennep, eddike, tørret dild samt lidt salt og peber.

  • Anret bruschetta med buketter af gravad laks i skiver, hjemmelavet rævesauce, aspargestoppe og pyntet med lidt frisk dild på toppen.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28