Du skal bruge:
4 personer
500 g muslinger
3 tomater
2 porrer
1 lille fennikel
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand
1 tsk salt
2 torskehoveder
4-8 jomfruhummerhaler
450 g rødspættefilet
Aioli:
2 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
2 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
Godt brød, flutes eller grovboller
Sådan gør du
- Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par min., må de kasseres.
- Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
- Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 min.
Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 min. - Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 min.
- Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
Aioli:
Knus hvidløgene, og rør dem sammen mad mayonnaise. Smag til med citronsaft og salt og peber. Servér aiolien i en skål ved siden af suppen.
Servér bouillabaisen rygende varm med aioli og masser af brød.
Tip:
I stedet for at koge suppen med torskehoveder kan du bruge fiskefond. Se opskrift her.
Tip:
Brug gerne flere forskellige slags fisk i suppen.