Bouillabaisse

Du skal bruge:

4 personer
500 g muslinger
3 tomater
2 porrer
1 lille fennikel
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand
1 tsk salt
2 torskehoveder
4-8 jomfruhummerhaler
450 g rødspættefilet

Aioli:
2 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
2 tsk citronsaft
salt og peber

Tilbehør:
Godt brød, flutes eller grovboller

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par min., må de kasseres.
  • Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  • Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 min.
    Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 min.
  • Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 min.
  • Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.

Aioli:
Knus hvidløgene, og rør dem sammen mad mayonnaise. Smag til med citronsaft og salt og peber. Servér aiolien i en skål ved siden af suppen.

Servér bouillabaisen rygende varm med aioli og masser af brød.

Tip:
I stedet for at koge suppen med torskehoveder kan du bruge fiskefond. Se opskrift her.

Tip:
Brug gerne flere forskellige slags fisk i suppen.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28