Blomkålssuppe m/rejer og hvidløg

Du skal bruge:

2 personer

300 g vildtfangede rejer

1 stk. blomkål, skylles og skæres i små stykker

300 g fløde

2 fed hvidløg

200 g vand

Evt. saltede mandler og daikon til anretning 

Sådan gør du

  • Kog blomkålen indtil den er mør. Sigt derefter kogevandet fra og blend blomkålen mens du tilsætter det frasigtede kogevand indtil du har den ønskede konsistens. Suppen koges op før servering.
  • Vend rejerne med limesaft. Suppen kan justeres i konsistens med fløde.

Anretning 

  • Hæld suppen i en varm dyb tallerken, læg 40 g marineret rejer i midten, drys let hakket saltet mandler rundt om og pynt af med daikon skud på toppen af rejerne.

 

Opskrift venligst udlånt af Launis.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28