Blinis med stenbiderrogn

Du skal bruge:

4 personer
400 g stenbiderrogn
20 g smør
1 dl letmælk
1 dl A38
125 g boghvedemel eller fint speltmel
½ tsk bagepulver
2 æg
revet skal af ¼ citron

Tilbehør:
fintsnittede rødløg
cremefraiche
dild

Sådan gør du

  • Smelt smøret.
  • Kom smør, mælk og A38 i en skål.
  • Sigt mel og bagepulver i.
  • Tilsæt æg og revet citronskal, og pisk godt for at undgå klumper.
  • Bag 12-16 små blinis (ca. 6-8 cm i diameter) evt. 4 ad gangen på en slip let-pande.


Servér 3-4 blinis pr. person med stenbiderrogn, hakkede rødløg, dild og cremefraiche.

Tip
Servér blinis som dejlig forret. I stedet for stenbiderrogn kan du bruge fiskesalat af fx. kulmule.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Stenbider

Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk rødlig i farven. Hunnen er mørk gråbrun og grå/hvid/grønlig på undersiden. Begge har en meget besynderlig kropsform. Brystfinnen er omdannet til en sugekop, som hannen bruger, når den vogter over æggene. Den suger sig fast til en sten – både med hovedet nedad og omvendt. På denne måde kan den blive ved æggene uden at bruge kræfter på at svømme omkring dem. 

Levested:

Lever i det Nord-østlige Atlanterhav.

Føde:

Lever af krebsdyr, gopler og mindre...

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28