Baconstegt laks med linser og blodgrape

Du skal bruge:

4 personer

4 laksesteaks
8 skiver bacon
400 g grønne linser
2 blodgrapefrugter
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 lille bundt bredbladet persille

Tilbehør:
godt brød
grøn salat

Sådan gør du

  • Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og lidt salt.
  • Kog linserne, til de er møre – det tager 20-30 minutter.
  • Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Skær skræl og bund af grapefrugterne.
  • Skær grapefrugterne i fileter ved at skære kødet fri mellem de hvide hinder.
  • Vend linserne med olie og balsamico, og smag til med salt og peber.
  • Hak persillen groft, og vend den i linserne sammen med grapefrugtfileterne.
  • Rul 2 skiver bacon om hver laksesteak.
  • Steg dem ved jævn varme på en pande uden fedtstof, til baconen er sprød og gyldenbrun.
  • Anret laksen på linserne, og servér med godt brød og en stor skål grøn salat.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28