Igen i år afholdes kokkekonkurrencen Årets Ret med Fisk & Skaldyr og efter en svær udvælgelsesproces kan vi nu præsentere dette års tre nominerede!
DE NOMINEREDE ER...
Restaurant domæne
Falsled Kro - Relais & Châteaux
Restaurant Novel
Et STORT tillykke til alle nominerede!
Vi vil løbende lave opslag om stederne, om retterne og om konkurrencen, så følg med her på Facebook eller læs mere om konkurrencen her Årets Ret med Fisk & Skaldyr.
Vinderen kåres d. 13 november 2023.
De Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNR) blev sidst udgivet i 2013. Nu er NNR 2023 blevet lanceret, og blandt andet har fisk og skaldyr fået en større rolle. I NNR 2023 vurderes det bl.a. at man bør spise 300-450 g fisk om ugen, sammenlignet med de nuværende danske kostråd, som lyder på 350 g om ugen. Der er derfor god grund til at spise endnu mere fisk. Læs mere om NNR 2023 og se hele tabellen for hvordan anbefalingerne i NNR 2023 ser ud i forhold til de nuværende kostråd via linket her: Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 er lanceret (ernaeringsfokus.dk)
Et smagshjul kan hjælpe dig med at sætte ord på smagen. Smag rummer nemlig meget mere end grundsmagene sød, sur, salt, bitter og umami. Men det kan være svært helt at sætte ord på de smage, som kan opleves i maden. Derfor får du her to smagshjul - ét for rødspætte og ét for laks, som du kan bruge til at beskrive hvilke smagsnuancer fisken indeholder, alt efter hvordan den er tilberedt.
> Svag krone sender norsk fisk gennem loftet
> Gode nyheder fra havet: Nye fisk i de danske farvande
> Nyt statsligt mærke til fisk fanget med respekt for havet og havbunden
>Flere MSC mærker på hyderne hos REMA1000
> Undgå havets "røde pølse"
> Salget af fersk fisk steget 7%
> Hvorfor spiser vi så få fisk?
> Fisk øger sædkvaliteten markant
> Statsligt mærke for kystfiskeri på vej
> Vi vil have mere fisk i convenience
> Lidl får MSC rømørejer i butikkerne