Du skal bruge:

4 personer

400 g fisk, f.eks. rødfisk, havkat, torskefisk el. fladfisk
200 g muslinger
evt. 150 g små blæksprutter
200 g rejer med skal
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 tomater
50 g chorizopølse
1 spsk olivenolie
4 dl paellaris
1 tsk paprika
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand, fiske- el. hønsebouillon
1 tsk salt
2 dl frosne ærter
½ dl hakket persille

Tilbehør:
½ citron i både

Paella med fisk og skaldyrPrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Hak løget, hak hvidløget fint, skær peberfrugterne i strimler, og skær tomaterne i tern.
  • Skær chorizopølsen i skiver, og steg den ved jævn varme i olien på en paellapande (eller en almindelig stor pande eller en flad gryde).
  • Svits løg, hvidløg, peberfrugter og tomater sammen med pølsen i 1 minut.
  • Tilsæt risene, og svits et øjeblik.
  • Tilsæt paprika, safran, hvidvin og vand eller bouillon samt salt, og lad risene koge ved jævn varme i 10 minutter under låg.
  • Skær fisken i stykker på 4 x 4 cm – fladfiskefileter kan halveres og lægges sammen.
  • Fordel fisk, muslinger og blæksprutter jævnt i risene. Rør ikke i risene, men ryst evt. panden, så fisk og skaldyr synker lidt ned.
  • Kog risene ved svag varme endnu 10 minutter.
  • Fordel rejerne og ærterne oven på paellaen, og kog endnu 4 minutter. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt - dog uden at brænde på.

 

Drys paellaen med hakket persille, og servér den i panden med citronbåde til at dryppe over.

 

Anden egnet fisk:
multe, havtaske

Andet egnet skaldyr:
jomfruhummer, alle slags muslinger

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.4 af 5. 9 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme