Du skal bruge:

4 personer

450 g mørksej
2 dl jasminris
8 dl vand el. hønsebouillon
2 cm galangarod (el. ingefær)
3 stilke citrongræs
1 lille thai-chili
8 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
saft af 2 limefrugter
3 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
2 tomater
1 bdt. forårsløg
1 lille bdt. frisk koriander

Stærk thailandsk fiskesuppePrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 minutter.
  • Skræl galangaroden, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
  • Kom galangarod, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk, og kog ved svag varme i 5 minutter.
  • Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
  • Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
  • Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen.
  • Kog endnu 1 minut ved svag varme.
  • Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak korianderen groft.
  • Kom det hele i suppen, og servér straks.

 

Tip: Tilsæt evt. 1-2 finthakkede chili ekstra, hvis du synes, suppen skal være stærkere.

 

Anden egnet fisk:
rødspætte, torsk, kuller

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.4 af 5. 19 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme