Du skal bruge:

4 personer

500 g havkatfilet
8 jomfruhummerhaler uden skal
1 bundt grønne asparges
½ kg friske ærter i bælg
200 g små nye gulerødder
4 nye løg
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 knsp safran
½ dl hvidvin
1 hønsebouillonterning
1 dl piskefløde

Tilbehør:
nye kartofler
godt brød

Cassoulet af havkat og jomfruhummerPrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Skær havkatfileten i 8 stykker i ens tykkelse.
  • Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i 2-3 stykker på skrå.
  • Bælg ærterne, og skær gulerødderne i 2-3 stykker på skrå.
  • Skær det øverste stykke af løgtoppene, men behold lidt af det grønne, og skær løgene i kvarte.
  • Varm olien op i en stor slip let-sauterpande, og steg fisk og jomfruhummerhaler. 
  • Flyt fisk og hummerhaler over på en tallerken, og svits asparges, gulerødder og løg på panden i 3 minutter.
  • Læg fisk og hummerhaler ned mellem grøntsagerne, og tilsæt knust hvidløg, safran, hvidvin og bouillonterning, og kog i 3 minutter.
  • Tilsæt fløde og ærter, og kog videre til saucen har en cremet konsistens.

 

Anret cassouleten på et fad, og servér med nye kartofler og godt brød.

 

Anden egnet fisk:
havtaskekæber

Andet egnet skaldyr:
rejer

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.7 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme