Du skal bruge:

4 personer

600 g multefilet med skind
1 spsk rapsolie
salt og peber
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
½ chili
2 tsk rørsukker
2 spsk sojasauce
saft af 2 limefrugter
4 kafir-limeblade
1 salathoved
4 tomater
½ dl peanuts
1 lille bdt. frisk koriander

Tilbehør:
jasminris

Skindstegt multe med thaimarinadePrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Skrab skællene af fisken med en gaffel.
  • Skær fisken i 4 ens stykker, og skær små snit i skindet.
  • Varm olien op på en slip let-pande, og læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad – rør ikke ved fisken de første 2 minutter.
  • Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden.
  • Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend, og steg på den anden side i ca. 3 minutter.
  • Krydr med salt og peber.
  • Hak ingefær og hvidløg fint.
  • Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
  • Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og rør ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade i.
  • Skyl og tør salaten, snit den fint, og anret den på et fad.
  • Skær tomaterne i tern, hak peanuts groft, og drys begge dele over salaten.

 

Anret den stegte fisk på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander. Servér med kogte ris.

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme