Du skal bruge:

4 personer
 4-500 g mørksej u/skind
1 rødløg, ca. 50 g
2 æg
1 spsk mel
1 spsk sambal oelek
1-2 spsk fiskesauce
100 g grønne bønner
¼ bundt basilikum
2 spsk vegetabilsk olie

Spidskålssalat mm.:
1 spidskål
¼ ananas
20 g saltede peanuts
1 dl sød chilisauce
2 lime skåret i ½
Mynte, drys

300 g jasminris, kogte

Mørksejfrikadeller thai style PrintDelDel på FacebookDel på TwitterTip en ven

Sådan gør du

  • Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.

  • Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.

  • Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.

  • Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.

  • Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce. 

    Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.
Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme