Du skal bruge:

4 personer

4 sildefileter
1 bakke rucolasalat
500 g blommer
2 rødløg
1 spsk raps- eller olivenolie
2 spsk eddike
1 spsk brun farin
5 kviste frisk timian
salt og peber

Tilbehør:
4 skiver ristet rugbrød

Høstsild med blommekompotPrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Skyl sildefileterne, og fjern rygfinnen. 
  • Drys sildene indeni med salt og peber.
  • Læg sildene i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i 12 minutter.
  • Skyl rucolasalaten. 
  • Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte. 
  • Skær løgene i kvarte.
  • Varm olien op på en slip let-pande, og steg blommer og løg ved svag varme i 2 minutter.  
  • Tilsæt eddike, og lad den fordampe. 
  • Tilsæt brun farin og frisk timian, og vend forsigtigt rundt.
  • Krydr kompotten med salt og peber.

 

Servér sildene på rugbrød med rucolasalat og blommekompot.

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme