Du skal bruge:

4 personer
400 g mørksej i filet
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
4 kviste timian
1 spsk vegetabilsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucula salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
Salt
Sort peber
4 burgerboller

Tatarsauce:
2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
1/2 bundt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr

Sådan gør du

  • Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber.
  • Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca. 3-4 minutter.

  • Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.

  • Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.

  • Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat.


Tip: Mørksej kan skiftes ud med de fleste danske fisk.

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme