Du skal bruge:

4 personer

Fiskenuggets:
1 kg torsk
100 g mel
1 tsk salt
peber
1 liter olie

Beignetdej:
375 g mel
7 g salt
3 spsk smeltet smør
2 ½ dl øl
2-3 dl lunkent vand
3 æggehvider

Burgerboller:
3 dl lunkent vand
25 g gær
3 spsk sukker
1 spsk salt
50 g rugmel
500 g hvedemel
25 g smør
æg til pensling
sesamfrø

Tartarsauce:
2 spsk kapers
3 syltede agurker
1 spsk hakket løg
200 g mayonnaise
2 spsk creme fraiche
1 spsk dijonsennep el. grov sennep
2 tsk citronsaft
salt og peber

Tilbehør:
sprød salat

Fiskenuggets i hjemmebagt burgerbolle med tartarsaucePrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

Opskriften er udviklet af 6. klasserne fra Skolen ved Bülowsvej på Frederiksberg i anledning af Fiskebranchens Fisk i timen-konkurrence.

Burgerboller:

  • Kom vand, gær, sukker og salt i en røremaskine, og rør, til gæren er opløst.
  • Tilsæt rugmel og derefter hvedemel, og lad maskinen køre i 10 min.
  • Tilsæt smørret skåret i minder tern, og kør videre, til dejen er ensartet.
  • Lad dejen hæve 15 min.
  • Form dejen til 12 boller, og læg dem på bageplader med god afstand imellem.
  • Tryk bollerne flade med en bageplade, og lad dem hæve 25 min.
  • Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
  • Bag dem ved 220 grader i 15 min.

 

Beignetdej:

  • Bland melet med salt.
  • Smelt smørret i en gryde, og pisk smør, øl og vand i melet, til alt er grundigt blandet der må ikke være klumper i dejen.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 20 min.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.

 

Fiskenuggets:

  • Skær torsken i 5 cm brede stykker.
  • Bland mel, salt og peber sammen, og vend fisken i melet.
  • Varm olien op i en gryde, til det syder omkring en tandstikker, der holdes ned i olien.
  • Dyp torskestykkerne i beignetdejen, og fritér dem i olien, til de er brune og sprøde.
  • Lad stykkerne dryppe af på avispapir.
  • Fritér dem evt. igen for at få dem ekstra sprøde.

 

Tartarsauce:

  • Hak kapers, agurker og løg meget fint.
  • Bland alle ingredienserne til saucen sammen, og smag til med salt og peber.
  • Del burgerbollerne i overe og undere.
  • Smør tartarsauce på underbollerne, og læg lidt salat på.
  • Kom fiskenuggets ovenpå, og afslut med overbollerne.

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme