Du skal bruge:

4 personer
Røde fiskedeller:
  • 300 g fisk, fx. kulmule, mørksej el. laks
  • 1 lille løg
  • ½ rødbede
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • skal og saft fra ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • Rapsolie til stegning
Rodfrugtfad:
  • 1 stor pastinak
  • 1 stor persillerod
  • 1 stor rødbede
  • 2 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 1 rødløg
  • 75 g svampe
  • Olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Peber
  Grøn efterårsmos:
  • 500 g kartofler
  • 100 g broccoli
  • 1 spsk smør
  • ½ dl mælk
  • ½-1 tsk salt
Kartoffelterninger:
  • 1 stor kartoffel
  • ½ dl rapsolie
  • salt

Røde fiskedeller med rodfrugtfadPrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

Opskriften er udviklet af 6. årgang på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby i anledning af Fiskebranchens Fisk i timen-konkurrence.


Røde fiskedeller:

  • Pil løget, skræl rødbeden, og hak begge dele.
  • Kom løg og rødbede i en food processor sammen med de øvrige ingredienser.
  • Blend det hele sammen - tilsæt lidt mælk, hvis farsen er for tør, eller lidt mel, hvis den er for våd. 
  • Hæld lidt rapsolie på en pande.
  • Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem på panden til de er gyldenbrune på alle sider.
  • Hvis det er svært at få frikadellerne stegt over det hele kan man stille dem op ad hinanden.

 

Rodfrugtfad:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl rodfrugterne, pil løget, og skyl svampene.
  • Skær alle grøntsagerne i samme størrelse, og læg dem i et ovnfast fad.
  • Vend grøntsagerne med olivenolie, salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen, og bag rodfrugterne i ca. 45 min.

 

Grøn efterårsmos:

  • Skræl kartoflerne, skær dem  i skiver, og kom skiverne i en gryde med koldt vand.
  • Skyl broccolien, skær den i mindre stykker, og kom dem i gryden med kartoflerne.
  • Kog grøntsagerne møre.
  • Hæld vandet fra gryden, og tilsæt smør og mælk.
  • Pisk grøntsagerne til mos med en håndpisker, smag til med salt, og pisk igen.

 

Kartoffelterninger:

  • Skræl kartoflen, og skær den i små tern på ca. ½ x ½ cm.
  • Varm rapsolien op på en pande, og tilsæt kartoffelternene.
  • Drys med salt, og steg ternene sprøde.
  • Læg de færdigstegte kartoffeltern til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

 

Servér de røde fiskedeller på spyd sammen med rodfrugter, grøn efterårsmos drysset med kartoffelterninger og evt. brød.

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 5. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme