Du skal bruge:

2 personer
Sellericreme:
1 lille sellerihoved
groft salt til bagning
lidt citronsaft
havsalt og hvid peber
2-3 stilke citrontimian, vasket og plukket
2-3 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
1-2 æbler, skåret i tynde strimler
2 spsk. god rapsolie

Gulerødder:
forskellige slags gulerødder
1-2 spsk. god, tyk balsamico
fint salt og peber

Citrus-sauce:
1 pink grapefrugt
1 appelsin
1 citron
200 ml. sød dessertvin
200 ml. fiskefond
100 g koldt smør i tern
1-2 tsk. sukker
fint salt og hvid peber

Jomfruelige spætter:
6 rødspættefileter
6 jomfruhummerhaler (uden skal)
smør til stegning
fint salt
hvid peber

Jomfruelige spætter med sellericremePrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

Sellericreme:

  • Skær et stykke af bunden på sellerihovedet og læg det på en bund af salt i et ildfast fad. Bag det helt mørt (1½-2 timer ved 150 grader).
  • Lad sellerien køle lidt af, skræl det og skær det i tern.
  • Blend de håndskårne selleritern med rapsolien og havsalt til det bliver en cremet puré.
  • Smag til med citronsaft og hvid peber.
  • Tag puréen op af blenderen og vend æblestrimler, tyndeskiver af bladselleri og plukket citrontimian i.

Gulerødder:

  • Skær gulerødderne i nogenlunde lige store skiver på langs. Læg dem i en pose sammen med balsamicoen og bland godt. Lad dem trække lidt.
  • Fordel gulerødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-30 minutter til de begynder at se sprøde ud i enderne.

Citrus-sauce:

  • Skær top og bund af de tre citrusfrugter, og snit derefter skrællen af langs den naturlige kurve fra top til bund, hele vejen rundt, til der ikke er mere af det hvide tilbage.
  • Hold frugterne over en skål, så du fanger al juicen, og skær fileter af frugterne.
  • Reducer i en sauterpande den søde vin til to tredjedele, tilsæt derefter fiskefond og reducer på ny til to tredjedele.
  • Tilsæt citrusfileterne og frugtjuice, bring i kog og pisk indtil fileterne er splittet helt fra hinanden.
  • Sænk varmen og pisk lidt efter lidt det kolde smør i.
  • Smag til med salt, hvid peber og sukker.
  • Saucen kan eventuelt sigtes inden servering.

Jomfruelige spætter:

  • Læg rødspættefileter på et spækbræt og krydr med fint salt og hvid peber. En jomfruhummerhale lægges på spidsen af hver rødspættefilet, der rulles sammen om halen til en rulle.
  • Rullerne steges godt på en varm pande til de bliver gyldenbrune og bages færdige ovenpå gulerødderne de sidste 5 minutter i ovnen.


Tip: De 4 elementer tilberedes hver for sig og samles lige før servering.

Opskriften er udarbejdet af Anja Sisse Bjørnum, Hav, Torvehallerne KBH. 

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme