Du skal bruge:

4 personer
6-12 østers Marinade til østers:
100 g smør
4-6 fed hvidløg
1-2 spsk stærk chilisauce
saft af 1 citron Husk: Foliebakke med 1 cm salt i bunden

Sådan gør du

Marinade:

  • Smørret smeltes i en kasserolle.
  • Tilsæt det pressede hvidløg, chilisauce og citronsaft, og giv blandingen et kort opkog og stil den til afkøling. Lad det stå til du har åbnet østersene.
  • Dæk bunden af en foliebakke med 1 cm groft salt, og sæt de åbnede østers i saltet. På den måde har du styr på sagerne, når du skal til og fra grillen.
  • Hæld 1 spsk af marinaden ned i de åbne østers.

Ved grillen:

  • Tag bakken med ud til grillen. Hvis det kan lade sig gøre, stilles hver østers på risten over direkte varme, og griller i ca. 8-10 min.
  • Når de begynder at boble, skal de have yderligere 3 min. på grillen inden de er helt færdige. Hvis man vil være helt sikker på, at de ikke vælter, kan de evt. grilles i  foliebakken med saltet - smid da saltet ud efter endt grillning.

Tip: Resten af marinaden kan evt. bruges til at pensle fisk med under stegning.

Tip: Østers åbnes nemmest med et "østers-åbner-sæt", som består af et lille træbræt og en lille kniv. Lirk forsigtigt kniven ind i østersåbningen, og frigør den øverste skal hele vejen rundt. Vær opmærksom på at få hele østersen i den underste skal før toppen fjernes. Behold så meget af vandet i skallen som muligt.

 

Fisk på Grill / Jan & Miriam Glæsel

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme