Dansk fisk er klimavenlig fisk

 

Som forbruger er det muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad der kommer i indkøbskurven, hvis man vil bidrage til at mindske CO2-udledningen.

Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb.

 

Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød. Dette skyldes, at drøvtyggere udvikler metan og lattergas.

Fisk er derimod en særdeles klimaansvarlig spise!
Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige. Se tabellen til højre.

Her kan du læse mere om danskernes CO2-fodaftryk.

Vidste du at ...

... en af årsagerne til, at fisk er så klimavenlige, er, at de ikke bruger energi på at holde kroppen varm, sådan som dyr, der lever på landjorden, gør.


Definition Dansk fisk: "Fisk og skaldyr, der er fanget af danske fiskere".