Danmark er bedst i verden til at fange fisk bæredygtigt


De danske fiskere er blandt de bedste i verden til at fange fisk på den mest bæredygtige måde. I Danmark er det nu hele 90% af de samlede fangster, der får MSC-mærket. 

På verdensplan er det kun 14% af fangsterne, som har opnået MSC-mærket. Målet på verdensplan er, at hæve andelen af certificerede fiskerier til 20% i 2020 og til 30% i 2020.

– Vi arbejder på, at alt dansk fiskeri kan blive MSC-mærket, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO (DFPO).

Det betyder blandt andet, at DFPO i gennem længere tid har samarbejdet konstruktivt med Danmarks Pelagiske PO om certificering af vigtige arter. Det er også muligt for fiskere, som ikke er medlem af Danmarks Fiskeriforening, fx. bierhvervsfiskere, at få adgang til Danmarks Fiskeriforenings MSC-certificeringer.

Når du vælger fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, er du sikker på, at de kommer fra en sund bestand, og at de er fanget med omtanke for livet i havet.
MSC’s formål er, at fremme bæredygtighed indenfor fiskeriet på internationalt niveau, og for at vejlede forbrugerne har MSC udviklet MSC-mærket. Mærket placeres på fiskeprodukter, som typisk sælges i supermarkeder.

Når en fisk sælges med et blåt MSC-mærke, betyder det:

  • At fiskeriet er godkendt af en uafhængig kontrolvirksomhed til at sælge fisken som MSC-mærket.
  • At de butikker, grossister, leverandører osv., der sælger fisken, er godkendt til at sælge den som MSC-mærket.


Se mere om MSC og dansk fiskeri her.

Kilde: Marine Stewardship Council og Fiskeritidende.