Følg MSC på Facebook

MSC-mærket fastfoodfisk

Hvad står det blå MSC-mærke for?


Når du vælger fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, er du sikker på, at de kommer fra en sund bestand, og at de er fanget med omtanke for livet i havet.
MSC’s formål er, at fremme bæredygtighed indenfor fiskeriet på internationalt niveau, og for at vejlede forbrugerne har MSC udviklet MSC-mærket. Mærket placeres på fiskeprodukter, som typisk sælges i supermarkeder.

Når en fisk sælges med et blåt MSC-mærke, betyder det:

  • At fiskeriet er godkendt af en uafhængig kontrolvirksomhed til at sælge fisken som MSC-mærket.
  • At de butikker, grossister, leverandører osv., der sælger fisken, er godkendt til at sælge den som MSC-mærket.

 
Disse danskfangede fisk og skaldyr har fået det blå MSC-mærke:

  • torsk
  • mørksej
  • rødspætte
  • tunge (søtunge og gråtunge)
  • kuller
  • kulmule
  • sild
  • muslinger
  • østers
  • jomfruhummere
  • makrel
  • koldtvandsrejer


Flere fiskearter er på vej til at få det blå MSC-mærke.
Se mere om MSC og dansk fiskeri her.

Kilde: Marine Stewardship Council