Ingen julefrokost uden fisk og skaldyr!


Julefrokosten kan være en tung affære, men fisk og skaldyr kan gøre menuen lidt lettere, og så er det hurtigt at tilberede.


I højre side har vi samlet en håndfuld dejlige sildeopskrifter, både med de kendte klassikere og med nogle nye varianter, der bare venter på at blive afprøvet..

Nedenfor kan du desuden se en lille video, som viser, hvor nemt det er at lave dine egne stegte sild.


Og så er der jo alle de andre retter med fisk og skaldyr, som hører julen til. Dem kan du finde inspiration til i opskriftsamlingen til venstre.

 

Rigtig glædelig jul og velbekomme!

Hjemmerøget fisk

Det er både nemt og lækkert at røge julefisken selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende røgeovne.
Sådan gør du:

- Tænd grillen - Brug briketter, og lad dem blive helt rødglødende.
- Fordel dem i siderne i kuglegrillen.
- Drys 5 håndfulde røgeflis på de varme briketter. Købes fx i byggemarkeder.
- Læg en hel lakseside på alufolie eller i et fad med skindsiden nedad.
- Krydr´med salt og peber. Smør med honning og drys med mandelflager.
- Placér fisken på midten af risten, så den får indirekte varme.
- Læg låget på. Nu er røgningen i gang.

Røgetider
Lakseside 20-25 min. Makrelfilet 7-10 min. Sildefilet 5-7 min.