Fit med fisk


Fisk er sund mad!
Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Fisk er særligt rigt på D-vitamin, jod, selen og sunde omega-3 fedtsyrer. Vil du gerne tabe dig er der endnu flere grunde til at spise fisk.

Fisk og fedt
For det første er fisk en relativt mager spise. De magreste fisk som rødspætte, torsk og skrubbe indholder under 2 g fedt pr. 100 g. Fede fisk som laks og sild indeholder typisk 10-13 g fedt pr. 100 g hvoraf de sunde umættede fedtsyrer udgør en stor andel. Fisk er altså et sundt alternativ til kød som ofte har et højt fedtindhold - særligt at de usunde mættede fedtsyrer.

Fisk og proteiner
Derudover har fisk et højt proteinindhold. Fordøjelse af protein er mere energikrævende end fordøjelsen af andre næringsstoffer. Spiser du mad med et højt indhold af protein vil det øge dit stofskifte hvilket fremmer vægttab.

Sæt krydderi på maden
Vil du gerne sætte ekstra skub i vægttabet så sørg for at bruge masser af krydderier i madlavningen. Forskning viser at stærke krydderier som chili, peber, ingefær og sennep øger forbrændingen. Desuden kan mad med krydderier være med til at mætte sanserne hvilket gør at man spiser mindre.

Her på siden har vi samlet en håndfuld opskrifter på dejlige krydrede fiskeretter til dig, der gerne vil blive fit med fisk.

Velbekomme!