Vinterfisk


I vintersæsonen er kvaliteten af torsk i top. Det er også nu, den lækre friske torskerogn har sæson - se her, hvor nem den er at tilberede.


Har du lyst til at prøve et alternativ til torsken, er der flere andre dejlige torskefisk at vælge imellem:

Kuller har hvidt, velsmagende og fast kød og bruges bl.a. til den klassiske engelske ret fish 'n' chips. Kødet minder meget om torskens, men er en smule mere tørt i konsistensen. Pas derfor på med at stege kødet for længe.

Kulmule
bliver i Sydeuropa anset for at være en af de bedste spisefisk. Kødet er meget delikat og blødt og bør derfor tilberedes varsomt. Kulmule kan fint spises frisk, men kvaliteten forbedres faktisk ved frysning.

Mørksej er et velsmagende alternativ til den lidt dyrere torsk. Den fås hele året, men er særligt god efterår og vinter, hvor den er mere kødfuld.

Lyssej kaldes også lubbe eller blåsej. Kødet har en meget fast konsistens – meget fastere end kulmulens, noget fastere end kullerens og lidt fastere end torskens. Lyssejen er velegnet til ovnretter og er også god til at binde farsretter sammen.


Stenbiderrognen 
melder sin ankomst i slutningen af februar, og glem ikke, at det stadig er sæson for blåmuslinger!